Vincent van Gogh

Heb jij ook een lievelingsschilder? Eentje van wiens schilderijen je hart sneller gaat kloppen? Bij mij is dat al jaren Vincent van Gogh! Nu ga ik niet uitvoerig uitweiden over zijn leven, want daar is genoeg over te vinden, bijvoorbeeld op Wikipedia. Tja, waarom word ik nou zo gelukkig van Van Gogh? Het is een gevoel: De kleuren, de penseelstreken, zo fijn om naar te kijken. En de fascinatie van de man voor de kleur geel, dat komt ook helemaal bij mij binnen! De sfeer van bovenstaand schilderij (de zaaier), de warmte is gewoon voelbaar. Heerlijk! Het geeft me een gevoel van geluk. Het is meer dan het kijken naar een afbeelding en deze mooi vinden. Ik word diep geraakt! Zou Vincent zelf ook zo´n geluksgevoel hebben gehad tijdens het schilderen? En toen het af was? Het moet haast wel. Waren dit dan de geluksmomenten in zijn moeizame leven? Zo jammer dat hij tijdens zijn leven niet de waardering heeft gekregen die hem zo toekwam.