Biografie

FarbenLin is de naam waaronder beeldend kunstenaar Linda van den Hove schildert. Sinds 2013 brengt zij een groot deel van het jaar in Karinthië (Oostenrijk) door en hier tussen de bergen vindt ze haar inspiratie.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Het realisme had al plaats gemaakt voor de abstractie en de olieverf voor de acrylverf. Dit materiaal heeft haar voorkeur omdat het zo snel droogt. Tijdens het schilderen zoekt ze steeds naar het meest bevredigende beeld. Wat “vraagt” het schilderij? Wat heeft het nog nodig? De spanning vasthouden en snel door kunnen werken, kan dan fijn zijn. Maar soms is het beter het schilderij een tijdje weg te zetten om er dan op een later moment weer met een frisse blik naar te kijken. De kleuren van Linda’s schilderijen zijn helder en krachtig opgezet, vaak op een donkere achtergrond.

Haar inspiratie haalt Linda uit de natuur en als onderdeel daarvan ook de microscopisch kleine algen. Zij zag prachtige beelden onder de microscoop toen zij haar vroegere werk deed: het waarnemen en determineren van algen ten behoeve van de waterkwaliteitsbeoordeling. Ook kan ze inspiratie halen uit architectuur. Maar ook uit zichzelf, pure vrijheid, helemaal los van alles.


Linda is lid van Kunstverein Velden.

 

Als ik tijdens het schilderen een euforisch gevoel krijg weet ik dat ik op de goede weg ben. Is deze euforie aan het eind nog steeds aanwezig, dan heb ik een schilderij gemaakt. Ik zou het mooi vinden als de toeschouwer tijdens het kijken naar mijn werk ook op een of andere manier geraakt wordt.

Linda