Van grijs naar kleur

Het wilde niet echt vlotten met het tekenprogramma Gimp. Maar, nadat ik eerst een tijdje wanhopig naar een grijs scherm had gestaard, kwam er licht in duisternis. Ik kwam Mariel tegen. Niet in levende lijve maar op YouTube! Door haar cursus Gimp voorkeuren (of eigenlijk een naslagwerk, zoals ze zelf zegt) veranderde mijn grijze scherm langzaam in een kleurrijk overzichtelijk scherm. Nu kon ik aan de slag en voor een goede start vond ik op YouTube een cursus van haar hoe ik met Gimp een eenvoudig visje kon tekenen. Mariel heeft een voor mij zeer prettige manier van uitleggen. Het is alsof er een vriendin naast je staat die op een rustige manier vertelt wat je moet doen, terwijl ze zelf alles voordoet. Wat ook bijzonder prettig is, is dat ze je waarschuwt voor valkuilen. Je kunt merken dat ze zelf ook moeite heeft moeten doen om zich het programma eigen te maken. Juist zulke mensen kunnen alles het beste uitleggen! Ik heb haar al diverse malen een mail gestuurd omdat ik ergens vastliep. Ze antwoordt altijd snel en met haar uitgebreide antwoord kan ik altijd weer verder. Ik weet dat ze op dit moment hard werkt aan nieuwe cursussen, ook over fotografie.

Misschien is creatief zijn op je computer ook iets voor jou en denk je erover om (gratis) Gimp te downloaden. Je hebt hierboven kunnen lezen met welke hulp je het programma overzichtelijk kunt maken! Als je het programma dan op een speelse manier onder de knie wilt krijgen, zoek dan op Google Gimpen met Mariel. Succes en vooral heel veel plezier!