Doolhof

Een tijdje geleden ben ik met behulp van het programma Paint (dat zit zo´n beetje op elke computer) begonnen met het ontwerpen van designs. Erg leuk om te doen maar het programma Paint heeft z´n beperkingen. Op zekere dag installeerde iemand het programma GIMP op mijn computer. Dit kun je gratis downloaden. Hiermee zou ik veel betere mogelijkheden hebben om mijn ontwerpen te maken. Ik ging ermee aan de slag, althans dat probeerde ik. Ik staarde naar een grijs scherm, totaal niet uitnodigend. Ik klikte wat aan maar had geen idee wat ik ermee moest. Kon ik iets met een penseel? Ik klikte erop en bewoog het heen en weer, er ontstond een soort zwarte veeg. En waar waren de kleuren? Ik had het gevoel dat ik in een soort doolhof was beland, een grijs en grauw doolhof. Er zat wel een handboek bij dat je kon downloaden, maar ook daar werd ik niet blij van. De moed zonk me in de schoenen. Zodanig, dat ik een tijdlang niet meer naar het programma omkeek. Tot ik mij herpakte en eens ging kijken wat er allemaal over GIMP op internet te vinden was. Hoe ik toen de kleuren in het programma kreeg en nog veel meer, dat lees je in mijn volgende blog!