Nieuws is overal

News is everywhere

De titel van deze blog is ook de titel van mijn acrylschilderij dat je hierboven ziet afgebeeld: “News is everywhere”. Het schilderij kent meerdere lagen. Over de eerste laag was ik erg ontevreden. Zoals je een euforisch gevoel kunt krijgen van een schilderij dat je gemaakt hebt, zo kun je ook volledig afknappen op iets wat je hebt geproduceerd. Dat was voor mij hier het geval, dus: weg ermee! Hiermee bedoel ik niet letterlijk weggooien, nee zeg, zonde van het doek! Lekker met gesso (een soort dekverf) eroverheen en opnieuw beginnen. Ik bracht een grijze gessolaag aan en liet deze 24 uur drogen. En op dit grijze uitdagende vlak begon ik weer opnieuw te schilderen. Maar op een of andere manier wilde het maar niet lukken. Het werd een worsteling. Ik herinner me dat ik het doek een tijdje heb weggezet, even uit mijn gezichtsveld, ik werd er helemaal chagrijnig van. Toch na een tijdje maar weer eens op de ezel gezet en toen kreeg ik weer inspiratie. Ik koos ervoor om met een paletmes verder te gaan en veel wit te gebruiken. Dat gebruik van wit was echt een behoefte die ik op dat moment voelde, alsof ik het schilderij wilde reinigen of zo. Naast wit voegde ik ook kleur toe. Verder maakte ik gebruik van de nog aanwezige onderliggende grijze laag. Als je het schilderij goed bekijkt zie je dat de uitgespaarde grijze vierkantjes een soort venstereffect geven. Ik zorgde ervoor dat ik daar niet meer overheen ging want anders bestaat het gevaar voor “doodschilderen”. Voor een goede compositie en een goede kleurverhouding heb ik doorgewerkt tot het helemaal naar mijn zin was.

En nu heb ik een vraag voor je! Waarom heb ik dit schilderij “NEWS IS EVERYWHERE” genoemd? Door het schilderij heel goed te bekijken kun je erachter komen. Het beste kun je hiervoor het schilderij op de pagina ” kunst” bekijken. Om de oplossing te kunnen vinden zal ik je een tip geven: ik heb voor het schilderij niet alleen verf gebruikt. Als je het antwoord denkt te weten, stuur mij dan de oplossing. Op de contactpagina kun je je oplossing verzenden. Onder de inzenders met het goede antwoord verloot ik een presentje. De winnaar krijgt bericht. Je kunt je antwoord tot 1 maart insturen. De uitslag wordt na 1 maart in een blog bekend gemaakt. Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s