Ziekenhuisinspiratie

Beetje rare titel hierboven, vind je niet? Maar het zit zo, ik heb in het Landeskrankenhaus Villach gelegen om een operatie te ondergaan. Er is een reusachtige cyste uit mijn buik verwijderd. Behalve dat mijn buik steeds dikker werd, heb ik verder van de aanwezigheid van de cyste niets gemerkt, geen pijn, prima conditie, voelde me gewoon goed. Maar op een CT scan bleek wat de boosdoener van mijn steeds dikker wordende buik was, een cyste dus, en dat ding moest er natuurlijk uit! En zo is geschied. Een enorme opluchting! Mijn kleren zitten weer als gegoten! De eerste dagen na de operatie was ik straalberoerd van de narcose en kon ik niet veel meer dan stil in bed blijven liggen. Maar toen het weer wat beter ging (mede dankzij de geweldige verzorging!) keek ik in de badcel naar de pedaalemmer. Ik zag hoe het lijnenspel van de vierkante tegels als parabolen terugkwamen in de spiegelende pedaalemmer. Het verheugde mij dat ik het intrigerend vond en zelfs energie had om er een foto van te maken. Een teken dat ik weer aan het opkrabbelen was! Zo zie je maar: inspiratie kun je overal opdoen, zelfs in de badkamer van een ziekenhuis!