Creatief bezig zijn

Welkom op mijn blog! Ik vind het hartstikke leuk dat je mij gaat volgen! Ik zou je in deze blog graag willen inspireren om (als je dat nog niet bent) creatief te worden in deze rottige corona tijd.

Als ik naar mezelf kijk lijkt het wel of ik in moeilijke periodes de meeste inspiratie heb. Het spuit mijn oren uit, zeg maar. Hoe dat werkt?, geen idee, jullie misschien? Op dit moment ben ik niet bezig met schilderen maar zit ik achter de laptop om te werken aan mijn nieuwe passie: het ontwerpen van designs, maar daarover in een latere blog meer!!

Creatief zijn kan natuurlijk op heel veel manieren. Voor mij is dat beeldend bezig zijn, ik schilder al vanaf ongeveer mijn 20ste toen ik in een kast de olieverf van mijn vader vond (ik kwam dus uit de kast met de olieverf, ha, ha). Mijn vader had in zijn jonge jaren in de avonduren op de kunstacademie gezeten. Helaas maar een jaartje, want hij was getrouwd en ik werd geboren dus moest er geld in het laatje komen: de studie kon niet meer bekostigd worden, zo zonde. Door aan de slag te gaan met die gevonden olieverf is bij mij de liefde voor het schilderen ontstaan. En dit is nooit meer over gegaan. Maar voor een ander kan het de driedimensionale kunst zijn, of het maken van muziek, of misschien wil je graag je fantasie op papier zetten en schuilt er een schrijver in jou! Wat ik eigenlijk wil zeggen: heb je het gevoel dat je iets uit wilt proberen, geef er aan toe en doe het gewoon, misschien zul je versteld staan van jezelf. Dus pak die kleurpotloden, koop een stuk klei, pak die gitaar die op zolder staat of begin met de ideeen (verdorie, ik kan de trema op deze oostenrijkse laptop niet vinden.) voor je verhaal vast te leggen. Of misschien heb je zin in het bakken van een zelf ontworpen taart. Aan de slag met het beslag! En ga die cursus volgen (voor zover mogelijk nu even via internet). Door dingen uit te proberen kun je er achter komen wat je leuk vindt (en wat niet). Haal uit jezelf wat er in zit!

Nou mensen, tot zover deze blog. Graag tot de volgende!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s